Tips och recept till höstens bär - Vinston

Tips och recept till höstens bär

Här får du tips och recept till höstens bär, exempelvis blåbärspaj.

Tips och recept till höstens bär

Blåbärspaj med muskot och vaniljkräm

För: 8 personer

Mördegsskal:

1 dl strösocker
2 tsk malen muskot
4 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
125g smör
1 ägg

Vaniljkräm:

1 vaniljstång
2 dl standardmjölk
0,5 dl strösocker
2 msk majsstärkelse/maizena
2 äggulor
1 msk smör

Övrigt:

250g blåbär

Gör så här:

1. Blanda strösocker, muskot, mjöl och bakpulver med rumsvarmt smör och ägg. Lägg in degen i kylen i en timme. Kavla sedan ut den och ha ner i en smörad pajform. Nagga botten med en gaffel. Grädda skalet i 200°C i cirka 30 minuter eller till det fått lite färg och blivit hårt.

2. Dela vaniljstången på längden, skrapa ur fröna med en sked och ha ner dem samt stången i en kastrull. Tillsätt mjölk, strösocker och majsstärkelse. Vispa i äggulorna. Sjud krämblandningen under omrörning tills den tjocknar – se till att den inte kokar. Rör i smöret och ställ sedan kastrullen i ett kallt vattenbad.

3. Slå på vaniljkrämen och fördela ut blåbär. Avnjut till ett sött, mousserande vin.


Madeleine LandleyRecept och vintips är exklusivt
framtagna för Vinston av
Madeleine Landley, Landleys kök.

Vinston.se och informationen på denna webbplats tillhandahålls av VinNet AB och bolag i samma koncern. VinNet AB ingår i Solera Beverage Group Sweden med Solera Sverige AB som moderbolag i Sverige. Övriga bolag i koncernen är Prime Wine Sweden AB, Mondo Wine Sweden AB, Urban Beverages AB och Multibev AB. Vinstons syfte är att till marknaden och privatpersoner tillhandahålla kvalitativ information om vin och andra alkoholhaltiga drycker, samt att marknadsföra de produkter som tillhandahålls av Solera Beverage Group Sweden.

Välkommen
till Vinston

Vinston är en webbplats som marknadsför vin och alkoholhaltiga drycker från Solera Beverage Group Sweden. Vårt syfte är att inspirera, informera och göra tillvaron ännu trevligare för dig som gillar mat och dryck i kombination. För att besöka webbplatsen måste du vara över 25 år.

Jag är över 25 årJag är under 25 år