Små grönkålspajer till glöggminglet - Vinston

Små grönkålspajer till glöggminglet

Varför inte servera små grönkålspajer till glöggminglet? Dessa lättlagade minipajer görs med färdig smördeg på rulle och fylls med grönkål och stekt lök.

Små grönkålspajer till glöggminglet

Småpajer med grönkål och lök

Varför inte servera små grönkålspajer till glöggminglet? Dessa små pajer görs med färdig smördeg på rulle och fylls med grönkål och stekt lök. De är smidiga att laga och kan med fördel göras i förväg och värmas på. Självklart kan man göra degen själv om an så önskar. Servera med ett glas vin eller en kopp glögg. Både rött, vitt och rosé passar till dessa småpajer. Välj dock ett vin som inte är för kraftigt. Exempelvis en chardonnay eller ett rödvin från Italien passar fint. Här hittar du vintips till glöggminglet.


Små grönkålspajer till glöggminglet Små grönkålspajer till glöggminglet

8 stycken

1 stor gul lök
smör
100g grönkål
1 tsk äppelcidervinäger
salt, peppar
3 ägg
2 dl syrad grädde
1 rulle smördeg

Gör så här:
1. Hacka lök och låt den mjukna i smör i en stekpanna. Hacka grönkålen och ha ner i pannan tillsammans med lite ner smör. Stek tills grönkålen mjuknat. Slå på en skvätt äppelcidervinäger och låt den steka in. Smaka av med salt och peppar.

2. Vispa ägg med syrad grädde. Smaka av stanningen med salt och peppar.

3. Fördela ut smördegen i pajformarna. Fördela ut lök och grönkål i varje form och slå på stanningen. Grädda i 200°C i 20-25 minuter. Observera att den färdiga smördegen inte behöver förgräddas.

» Här hittar du fler recept som passar till glöggminglet


Madeleine LandleyReceptet är exklusivt
framtaget för Vinston av
Madeleine Landley, Landleys kök.

Vinston.se och informationen på denna webbplats tillhandahålls av VinNet AB och bolag i samma koncern. VinNet AB ingår i Solera Beverage Group Sweden med Solera Sverige AB som moderbolag i Sverige. Övriga bolag i koncernen är Prime Wine Sweden AB, Mondo Wine Sweden AB, Urban Beverages AB och Multibev AB. Vinstons syfte är att till marknaden och privatpersoner tillhandahålla kvalitativ information om vin och andra alkoholhaltiga drycker, samt att marknadsföra de produkter som tillhandahålls av Solera Beverage Group Sweden.

Välkommen
till Vinston

Vinston är en webbplats som marknadsför vin och alkoholhaltiga drycker från Solera Beverage Group Sweden. Vårt syfte är att inspirera, informera och göra tillvaron ännu trevligare för dig som gillar mat och dryck i kombination. För att besöka webbplatsen måste du vara över 25 år.

Jag är över 25 årJag är under 25 år