Rotsellerisoppa med rökt lax och syrligt äpple - Vinston

Rotsellerisoppa med rökt lax och syrligt äpple

Bjud på en god rotsellerisoppa med rökt lax och syrligt äpple till förrätt. Denna passar utmärkt med vårt passande vintips.

Rotsellerisoppa med rökt lax och syrligt äpple

Festligt förrättssoppa

Bjud på en god rotsellerisoppa med rökt lax och syrligt äpple till förrätt. Denna är enkel att göra och passar fint att servera till festen. Detta recept har vi anpassat för två personer eftersom det är framtaget till vår romantiska alla hjärtans dag-meny. Servera gärna soppan med vitt vin till.


Rotsellerisoppa med rökt lax och syrligt äpple

För: 2 personer

200g rotselleri
1 dl vispgrädde
2 dl vatten
1 tsk äppelcidervinäger
salt, peppar

50g kallrökt lax
1/2 grönt äpple

Gör så här:

1. Skala och hacka rotsellerin. Ha ner i en kastrull och slå på grädden. Låt det koka ihop till grädden reducerats – cirka 15 minuter.

2. Salta, peppar och smaka av med vinäger. Rör i vatten vartefter till soppan uppnått önskad konsistens.

3. Slå upp soppan i skålar och toppa smed skivad lax och tärnat äpple.

Tips! För en komplett trerätters meny, kolla in Lammrostbiff med potatisbakelse, gremolata, timjansky och söta lökar och Chokladgratinerade bär och mango med limegrädde.


Madeleine LandleyReceptet är exklusivt
framtaget för Vinston av
Madeleine Landley, Landleys kök.

Vinston.se och informationen på denna webbplats tillhandahålls av VinNet AB och bolag i samma koncern. VinNet AB ingår i Solera Beverage Group Sweden med Solera Sverige AB som moderbolag i Sverige. Övriga bolag i koncernen är Prime Wine Sweden AB, Mondo Wine Sweden AB, Urban Beverages AB och Multibev AB. Vinstons syfte är att till marknaden och privatpersoner tillhandahålla kvalitativ information om vin och andra alkoholhaltiga drycker, samt att marknadsföra de produkter som tillhandahålls av Solera Beverage Group Sweden.

Välkommen
till Vinston

Vinston är en webbplats som marknadsför vin och alkoholhaltiga drycker från Solera Beverage Group Sweden. Vårt syfte är att inspirera, informera och göra tillvaron ännu trevligare för dig som gillar mat och dryck i kombination. För att besöka webbplatsen måste du vara över 25 år.

Jag är över 25 årJag är under 25 år