Rotsellerisoppa med rökt lax och syrligt äpple
Bjud på en god rotsellerisoppa med rökt lax och syrligt äpple till förrätt. Denna passar utmärkt med vårt passande vintips.
Festligt förrättssoppa
Bjud på en god rotsellerisoppa med rökt lax och syrligt äpple till förrätt. Denna är enkel att göra och passar fint att servera till festen. Detta recept har vi anpassat för två personer eftersom det är framtaget till vår romantiska alla hjärtans dag-meny. Servera gärna soppan med vitt vin till.
Rotsellerisoppa med rökt lax och syrligt äpple
För: 2 personer
200g rotselleri
1 dl vispgrädde
2 dl vatten
1 tsk äppelcidervinäger
salt, peppar
50g kallrökt lax
1/2 grönt äpple
Gör så här:
1. Skala och hacka rotsellerin. Ha ner i en kastrull och slå på grädden. Låt det koka ihop till grädden reducerats – cirka 15 minuter.
2. Salta, peppar och smaka av med vinäger. Rör i vatten vartefter till soppan uppnått önskad konsistens.
3. Slå upp soppan i skålar och toppa smed skivad lax och tärnat äpple.
Tips! För en komplett trerätters meny, kolla in Lammrostbiff med potatisbakelse, gremolata, timjansky och söta lökar och Chokladgratinerade bär och mango med limegrädde.
Receptet är exklusivt
framtaget för Vinston av
Madeleine Landley, Landleys kök.