Lammrostbiff med potatisbakelse, gremolata och timjansky
Laga en lyxig middag av lamm. Lammrostbiff är enkelt att tillreda och blir ljuvligt med potatisbakelse, gremolata, timjansky och ett glas amarone.
Lammrostbiff med potatisbakelse, gremolata, timjansky och söta lökar
För: 2 personer
Gremolata:
100g hasselnötter
1 citron
1/2 kruka bladpersilja
Lammrostbiff:
400g lammrostbiff
2 vitlöksklyftor
salt, peppar, timjan
Potatisgratäng:
300g potatis
1,5 dl grädde
salt, peppar
100g steklökar
2 msk strösocker
1 tsk soja
1,5 dl vatten
1 tsk majsstärkelse
2 msk färsk timjan
Gör så här:
1. Rosta på hasselnötterna i en torr panna. Låt svalna och hacka sedan. Blanda med zestat citronskal och hackad persilja.
2. Klappa in köttet med pressad vitlök och kryddor. Lägg ut i en ugnsfast form och ställ in i ugn i 150°C i 30 minuter.
3. Skala och skiva potatisen. Varva potatis med salt och peppar i små formar. Avsluta med att slå över grädden. Ställ in i 225°C i 40 minuter.
4. Skala steklökarna. Är skalet svårt att få bort från lökarna kan man först lägga dem i ett ljummet vattenbad. Hetta upp en stekpanna med en klick smör. Ha ner lökarna och stek på så de får yta. Strössla över socker och låt det karamelliseras. Lägg sedan ner köttet i pannan, slå på vatten samt soja och rör i majsstärkelsen. Strössla i timjan och servera direkt när skyn tjocknat till.
Recept och vintips är exklusivt
framtagna för Vinston av
Madeleine Landley, Landleys kök.