Grillad hummer med pommes och örtmajjonäs - Vinston

Grillad hummer med pommes och örtmajjonäs

Sommarens hetaste rekommendation är receptet på grillad hummer med pommes och örtmajjonäs. Till detta hittar du två passande vintips i rosa och vitt.

Grillad hummer med pommes och örtmajjonäsRecept och foto: Madeleine Landley

Grillad hummer med pommes och örtmajjonäs

För: 4 personer

Grillad hummer med pommes och örtmajjonäs

Pommes:

1 kg fast, stor potatis
1 liter frityrolja
salt

Örtmajjonäs:

2 äggulor
1 tsk dijonsenap
1 msk vitvinsvinäger
2,5 dl kallpressad rapsolja
0,5 dl dill
1 msk torkad oregano
salt och peppar

Grillad hummer:

4 humrar
25g smör

1. Gnugga potatisarna rena och skär dem till stavar. Lägg potatisen i ett kallt vattenbad i 15-20 minuter så stärkelsen dras ur potatisen. Torka potatisstavarna noggrant. Hetta upp oljan i en kastrull till 175°C. Lägg i lite av potatisen åt gången och fritera i tre minuter. Lyft ur med en hålslev och låt potatisen rinna av på hushållspapper. Fritera potatisen en andra gång med samma procedur. Fritera lite åt gången i cirka 3 minuter. Låt rinna av på hushållspapper. Hetta upp oljan och fritera potatisen en sista gång precis innan servering. Låt potatisen ligga i till den fått lagom färg. Låt rinna av på hushållspapper och salta sedan.

2. Blanda äggulor, dijonsenap och vinäger. Vispa allt och droppa under tiden i oljan. Smaka av med hackad dill och oregano samt salt och peppar. Ställ svalt.

3. Dela humrarna och smält smöret i micron. Grilla humrarna och pensla under tiden med det smälta smöret. Salta ett varv och sprinkla gärna över lite färsk dill.


Recept och vintips till grillade skaldjur

Denna torsdag lägger vi hummer på grillen som samsas med frasiga pommes och örtmajjonäs. Till detta rekommenderar vi ett vitt vin och ett rosévin. Eftersom det är Rosé Wine Day nu på lördag den 10 juni passar det förstås extra bra med rosévin i glaset, men vilket man väljer beror förstås på vad man föredrar.

Cassiopea Bolgheri Rosé Rosé från Italien

Lagom till sommaren lanseras en mycket elegant rosé i Systembolagets fasta sortiment – Cassiopea Bolgheri Rosato. Vinet är torrt, laxrosa och passar utmärkt till såväl mat som umgänge.

Här ryms friska och fruktiga smaker med inslag av röda bär, persika, örter och citrus.

» Cassiopea Bolgheri Rosé
Artnr: 4023 | Pris: 119:-
Ursprung: Italien | Druva: 70% merlot, 30% cabernet franc


Indomita Varietal Chardonnay Vitt från Chile

Indomita Varietal Chardonnay görs till 100 procent av druvan chardonnay. Det här är ett torrt och friskt vin med fruktig smak.

I smaken varvas syrliga citrusfrukter och honungslen nektarin med kryddiga örter och ananas. I paletten anas även gult äpple och mango. – helt utan ekfatskaraktär eftersom vinet lagras på stålfat.

» Indomita Varietal Chardonnay
Artnr: 2079 | Pris: 59:-
Ursprung: Chile | Druvor: 100% Chardonnay

Vinston.se och informationen på denna webbplats tillhandahålls av VinNet AB och bolag i samma koncern. VinNet AB ingår i Solera Beverage Group Sweden med Solera Sverige AB som moderbolag i Sverige. Övriga bolag i koncernen är Prime Wine Sweden AB, Mondo Wine Sweden AB, Urban Beverages AB och Multibev AB. Vinstons syfte är att till marknaden och privatpersoner tillhandahålla kvalitativ information om vin och andra alkoholhaltiga drycker, samt att marknadsföra de produkter som tillhandahålls av Solera Beverage Group Sweden.

Välkommen
till Vinston

Vinston är en webbplats som marknadsför vin och alkoholhaltiga drycker från Solera Beverage Group Sweden. Vårt syfte är att inspirera, informera och göra tillvaron ännu trevligare för dig som gillar mat och dryck i kombination. För att besöka webbplatsen måste du vara över 25 år.

Jag är över 25 årJag är under 25 år