Grillad efterrättspizza med färska bär, vit choklad och citronkvarg - Vinston

Grillad efterrättspizza med färska bär, vit choklad och citronkvarg

Visst kan man grilla desserten. Grillad efterrättspizza med färska bär, vit choklad och citronkvarg rekommenderas till prosecco och rosévin.

Grillad efterrättspizza med färska bär, vit choklad och citronkvargRecept och foto: Madeleine Landley

Grillad efterrättspizza med färska bär, vit choklad och citronkvarg

För: 4 personer

Citronkvarg:

1 burk naturell kvarg
1/2 citron (saft)
1 tsk strösocker

Grillad efterrättspizza:

1 rulle smördeg
1 ask färska blåbär
1 ask färska jordgubbar
1 ask färska hallon
1,5 dl mandelflarn
75g vit choklad

Till dekoration:

citronmeliss

1. Rör ihop kvarg med citronsaft och socker. Ställ svalt.

2. Lägg ut smördegen på ett grillnät eller silikonnät. Varva med blåbär, hallon och skivade jordgubbar.

3. Invänta glöd eller värm grillen till cirka 175°C – grilla inte över öppen låga. Lägg på efterrättspizzan och riv över vit choklad. Låt pizzan ligga till den fått fin färg. Lyft av och dekorera med citronmeliss. Servera med citronkvargen.


Visst kan man grilla desserten

Juli börjar gå mot sitt slut och samma gäller vår grillspecial. Under åtta veckor har vi bjudit på allt ifrån kött och fisk till vegetariskt och dessert. Vi hoppas att grillrecepten varit till hjälp och kunnat inspirera dig – både vad gäller råvaror, men också i valet av vin till maten.

Grillad efterrättspizza med färska bär, vit choklad och citronkvargBerätta gärna vad du tyckt om sommarens grillspecial på vår facebook-sida.

Som en fin avslutning på månaden – och på middagen – passar en god dessert med sommarens bär. Vad sägs om en grillad efterrättspizza med färska bär, riven vit choklad, mandelflarn och citronkvarg? Till detta rekommenderar vi ett gott rosévin och en festlig prosecco.


Tavernello Prosecco Mousserande från Italien

Tavernello Prosecco är en av de mest prisvärda proseccos du kan hitta på Systembolaget! Detta mousserande vin kommer från Venetien i nordöstra Italien och bjuder på frisk, ungdomlig smak med toner av citrusfrukter, lime och päron. Moussen, det vill säga bubblorna, är eleganta och små med fräsch krispighet och fint avslut. Servera som aperitif innan maten eller avsluta med till desserten.

» Tavernello Prosecco
Artnr: 76849 | Pris: 69:-
Ursprung: Italien | Alkoholhalt: 11%
Druva: 100% glera


Echo Falls White Zinfandel Rosé Rosévin av zinfandel

Echo Falls White Zinfandel Rosé är ett balanserat rosévin med söt smak och frisk syra. Här kan man tydligt känna smaken av röda bär i kombination med päron, persikor och apelsinblom. Vinet förpackas i den behändiga och lite mindre boxförpackningen på 1,5 liter vilket är hälften av en vanlig bag in box och motsvarar två flaskor vin. Njut vinet i sin enkelhet, till mat med heta inslag eller till grillad efterrättspizza.

» Echo Falls White Zinfandel Rosé
Artnr: 73212 | Pris: 99:-
Alk: 10% | Ursprung: Kalifornien
Druvor: zinfandel, muscat, colombard

Vinston.se och informationen på denna webbplats tillhandahålls av VinNet AB och bolag i samma koncern. VinNet AB ingår i Solera Beverage Group Sweden med Solera Sverige AB som moderbolag i Sverige. Övriga bolag i koncernen är Prime Wine Sweden AB, Mondo Wine Sweden AB, Urban Beverages AB och Multibev AB. Vinstons syfte är att till marknaden och privatpersoner tillhandahålla kvalitativ information om vin och andra alkoholhaltiga drycker, samt att marknadsföra de produkter som tillhandahålls av Solera Beverage Group Sweden.

Välkommen
till Vinston

Vinston är en webbplats som marknadsför vin och alkoholhaltiga drycker från Solera Beverage Group Sweden. Vårt syfte är att inspirera, informera och göra tillvaron ännu trevligare för dig som gillar mat och dryck i kombination. För att besöka webbplatsen måste du vara över 25 år.

Jag är över 25 årJag är under 25 år