Glöggsnittar på knäckebröd med pulled julepork - Vinston

Glöggsnittar på knäckebröd med pulled julepork

Dessa mumsiga glöggsnittar på knäckebröd med pulled julepork förgyller glöggminglet. Här får du recept och passande vintips.

Glöggsnittar på knäckebröd med pulled julepork

God mat till glöggminglet

Juligare mingelmat än glöggsnittar på knäckebröd med pulled julepork går knappast att hitta. Denna lilla aptitretare består av den populära rätten pulled pork. Köttet smaksätts med julkryddor, honung och honung vilket ger det en sötsalt och julig smak. Pulled pork gör man allra bäst med en detalj från gris som innehåller mycket fett. Exempelvis fläskkarré.

Allra bäst blir den när den tillagas hel i bit, men eftersom man inte behöver så mycket går det lika bra med skivad fläskkarré. Välj ett tunt knäckebröd som är enklare att äta – gärna med klassisk julkryddning. Servera till glöggminglet med en kopp glögg eller ett lättare rödvin till. Tempranillo, en kryddig pinot noir eller en blend passar bra till. Sikta gärna in dig på ett bag in box-vin eftersom dessa överlag passar fint till denna typ av mat. Här hittar du vintips till glöggminglet.


Glöggsnittar på knäckebröd med pulled julepork Glöggsnittar på knäckebröd med pulled julepork

Cirka 24 stycken

Pulled pork:

250g fläskkarré
salt, peppar, vitlökspulver, lökpulver
1,5 dl rapsolja

Pulled pork-sås:

1 msk skånsk senap
1 msk flytande honung
1,5 dl av köttspadet
2 msk bbq-sås, ex med hickosysmak
1 tsk muskot
0,5 tsk malda nejlikor
salt, peppar, lökpulver

Övrigt:

1 rött äpple
smör
tunt knäckebröd

Gör så här:
1. Lägg ut karrén i en ugnsfast form och krydda ordentligt på ovansidan. Ringla över olja och ställ in i 2 timmar i 200°C. Vänd köttet varje halvtimme.

2. Blanda skånsk senap och flytande honung med spadet från kött. Rör ihop med bbq-sås och kryddor. Trasa köttet med två gafflar eller strimla det fint med en kniv. Blanda med pulled pork-såsen.

3. Skiva äpple och stek lätt i smör i en stekpanna. Smaka av med en nypa salt.

4. Bryt knäckebrödet till mindre bitar. Lägg ut en äppelskiva per bit och toppa med pulled pork. Dekorera gärna med någon färsk ört.

» Här hittar du fler recept som passar till glöggminglet


Madeleine LandleyReceptet är exklusivt
framtaget för Vinston av
Madeleine Landley, Landleys kök.

Vinston.se och informationen på denna webbplats tillhandahålls av VinNet AB och bolag i samma koncern. VinNet AB ingår i Solera Beverage Group Sweden med Solera Sverige AB som moderbolag i Sverige. Övriga bolag i koncernen är Prime Wine Sweden AB, Mondo Wine Sweden AB, Urban Beverages AB och Multibev AB. Vinstons syfte är att till marknaden och privatpersoner tillhandahålla kvalitativ information om vin och andra alkoholhaltiga drycker, samt att marknadsföra de produkter som tillhandahålls av Solera Beverage Group Sweden.

Välkommen
till Vinston

Vinston är en webbplats som marknadsför vin och alkoholhaltiga drycker från Solera Beverage Group Sweden. Vårt syfte är att inspirera, informera och göra tillvaron ännu trevligare för dig som gillar mat och dryck i kombination. För att besöka webbplatsen måste du vara över 25 år.

Jag är över 25 årJag är under 25 år