Chokladgratinerade bär och mango med limegrädde
Chokladgratinerade bär och mango med limegrädde är en fräsch förrätt som passar till alla hjärtans dag.
Chokladgratinerade bär och mango med limegrädde
För: 2 personer
1 dl färska blåbär
1 dl färska hallon
6 stycken jordgubbar
1/2 mango
50g vit choklad
2 dl vispgräde
1 lime
Gör så här:
1. Skala och tärna mangon. Fördela ut bär och frukt i ugnsfasta småformar. Riv över vit choklad och ställ sedan in formarna i 250° i cirka 5-10 minuter.
2. Vispa grädden och blanda med zestat limeskal och 1 msk limesaft.
Rekommenderat vin:
» Alexandre Bonnet Perle Rosé
Artnr: 7471 | Pris: 269:-
Ursprung: Frankrike | Druvor: 100% Pinot Noir | Alkoholhalt: 12% | Dosage: 9g/l
Tips! För en komplett trerätters meny, kolla in Rotsellerisoppa med rökt lax och syrligt äpple till föttärr och Lammrostbiff med potatisbakelse, gremolata, timjansky och söta lökar till huvudrätt.
Recept och vintips är exklusivt
framtagna för Vinston av
Madeleine Landley, Landleys kök.