Tre rödviner som passar till gryta
Rött vin hör verkligen gryta till. Men vilket ska man välja till den goda vintergrytan? Här hittar du tre rödviner som passar till gryta samt ett recept på renskavsgryta.
Tre rödviner som passar till gryta
Rött vin hör verkligen hösten och vintern till. Varför? Ja, det passar ju utmärkt till både grytor, gratänger och den festliga helgmaten. Idag bjuder vi på tre röda vintips att servera till vårt enkla recept på renskavsgryta – mums!
Renskavsgryta med lingon, kantareller och grädde
För: 6-8 personer
2 paket renskav
2 gula lökar
3 morötter
300g rotselleri
5 dl grädde
250g vitkål
1/2 kruka timjan
1 knippe bladpersilja
200g kantareller
100g frysta lingon
2 msk skånsk senap
salt, peppar
Gör så här:
1. Tina renskav och hacka löken. Smält smör i en gryta och ha ner lök och renskav. Öka värmen och bryn allt. Slå vattnet av kantarellerna och ha ner dem med.
2. Skala och hacka morötter och rotselleri. Strimla vitkålen. Ha ner allt i grytan och låt det fräsas under omrörning några minuter. Ha ner hackad persilja och repa i timjan.
3. Slå på grädde och klicka i senap. Slå på vatten, krydda och låt allt puttra ihop under 30 minuter. Avsluta med att strössla över lingonen. Servera gärna med potatismos eller kokt potatis.
Tre rödviner som passar till grytan
» Smakfullt vin av druvan zinfandel
» Folkets favorit från Italien
» Bag in box från USA
Receptet är exklusivt
framtaget för Vinston av
Madeleine Landley, Landleys kök.