Matjesfiléer med ägg, pepparrot och brynt smör
Matjesfiléer med ägg, pepparrot och brynt smör är ett misdommarrecept du svänger ihop på nolltid och som garanterat gör succé.
Matjesfiléer med ägg, pepparrot och brynt smör
För: 4 personer
400g små färskpotatisar
6 ägg
1/2 rött äpple
0,5 dl hackad röd lök
0,5 dl hackad gräslök
1 knippe färsk dill
50g smör
1 dl gräddfil
2 msk färsk, riven pepparrot
2 paket hela matjesfiléer
1 liten burk röd stenbitsrom
1. Gnugga potatisarna rena. Koka äggen och potatisen var för sig i saltat vatten.
2. Tärna äpplet. Finhacka rödlök, gräslök och dill.
3. Smält smör i en kastrull på medelvärme. Rör om då och då och låt det vara i kastrullen till det fått en ljust brun ton.
4. Rör ihop gräddfil med riven pepparrot. Fördela ut allt och servera med pepparrotsgräddfilen.