Matjesfiléer med ägg, pepparrot och brynt smör - Vinston

Matjesfiléer med ägg, pepparrot och brynt smör

Matjesfiléer med ägg, pepparrot och brynt smör är ett misdommarrecept du svänger ihop på nolltid och som garanterat gör succé.

Matjesfiléer med ägg, pepparrot och brynt smör

Matjesfiléer med ägg, pepparrot och brynt smör

För: 4 personer

400g små färskpotatisar
6 ägg
1/2 rött äpple
0,5 dl hackad röd lök
0,5 dl hackad gräslök
1 knippe färsk dill
50g smör
1 dl gräddfil
2 msk färsk, riven pepparrot
2 paket hela matjesfiléer
1 liten burk röd stenbitsrom

1. Gnugga potatisarna rena. Koka äggen och potatisen var för sig i saltat vatten.

2. Tärna äpplet. Finhacka rödlök, gräslök och dill.

3. Smält smör i en kastrull på medelvärme. Rör om då och då och låt det vara i kastrullen till det fått en ljust brun ton.

4. Rör ihop gräddfil med riven pepparrot. Fördela ut allt och servera med pepparrotsgräddfilen.


Vintips för den som är ute i sista minuten

Midsommar – sommarens startskott

Nu väntar midsommaraftonen runt hörnet – härliga tider. På Vinston slår vi i vanlig ordning ett slag för det goda som inte kräver slit i köket. Därför bjuder vi på ett sillrecept du svänger ihop på nolltid och som garanterat gör succé; Matjesfiléer med ägg, pepparrot och brynt smör. Nu när det är sommar, åtminstone om vi tittar i kalendern, passar vi även på att tipsa om somriga drycker som räcker till många.

Midsommar har något av en magiska känsla över sig. Kanske är det för att vi firar den ljusaste tiden på året – vi svenskar är ju knappast bortskämda med ljus och värme. Kanske är det också för att detta är den enda högtiden på året då vi samlas, äter och umgås utomhus (om vädret tillåter, vi håller tummarna). Under sommaren väljer vi gärna mat som är enkel och räcker till många. På samma sätt köper fler svenskar bag-in-box-viner och många tidningar tipsar om säsongens bästa boxköp. Här nedan tipsar vi om våra somriga favoriter för större sällskap.


Bosman Pinotage Cabernet Sauvignon Fruktig och elegant nyhet

Bosman är ett bag-in-box vin som lanserades tidigare under våren och som fått fina recensioner. Här ryms eleganta dofter och smaker av björnbär, skogshallon, svarta viner och plommon. De bäriga inslagen balanseras upp av mustiga och kryddiga toner av lakrits och cederträ. Ett perfekt allround-vin som gör sig bra till bufféer med många olika smaker.

» Bosman Pinotage Cabernet Sauvignon
Artnr: 4646 | Pris: 219:-
Ursprung: Sydafrika | Druvor: pinotage, cabernet sauvignon


Prohibition Bootleg Viognier Chardonnay Symphony Friskt med tropisk smak

Prohibition Bootleg är ett vitt vin på druvorna chardonnay och viognier samt en mindre andel symphony. Här har vi ett friskt och fruktigt vin med doft och smak av päron, persika, mango och en touch av citrus. I detta vin bidrar viognier med en aromatisk karaktär, medan vinet från chardonnay fått vila på ek, vilket tillför fyllighet och smak. Perfekt som sällskapsvin eller till sommarens mat.

» Prohibition Bootleg Viognier Chardonnay Symphony
Artnr: 6017 | Pris: 219:-
Ursprung: USA | Druvor: viognier, chardonnay, symphony


Don Simon Sangría Pet Klassisk sangría

Don Simon är ett välkänt varumärke för dem som ofta besöker Spanien. Detta är helt enkelt sangrían du hittar överallt i Spanien. Smaken är precis så där autentisk som på terassen i Spanien. Här bjuds det på en halvtorr, frisk, fruktig smak med inslag av apelsinskal, kanel, kardemumma, gröna äpplen och druvor. Servera gärna med is och frukt i bitar, precis som i Spanien.

» Don Simon Sangría Pet
Artnr: 2424 | Pris: 70:-
Ursprung: Spanien | Druva: tempranillo


Don Simon Sangría White Pet Vit sangría

Har du testat vit sangría? Det är en lite annorlunda variant av den klassiska röda, men precis lika läskande en varm sommardag. I denna praktiska PET-förpackning finner du en ljus sangría med söt smak av apelsin, citrusfrukter och kryddiga toner av kanel. Servera den gärna med isbitar, mynta och färskt skivade citrusfrukter. I Spanien är sangría ofta ett populärt inslag på grilllfesten.

» Don Simon Sangría White Pet
Artnr: 72979 | Pris: 76:-
Ursprung: Spanien | Druva: airén

Vinston.se och informationen på denna webbplats tillhandahålls av VinNet AB och bolag i samma koncern. VinNet AB ingår i Solera Beverage Group Sweden med Solera Sverige AB som moderbolag i Sverige. Övriga bolag i koncernen är Prime Wine Sweden AB, Mondo Wine Sweden AB, Urban Beverages AB och Multibev AB. Vinstons syfte är att till marknaden och privatpersoner tillhandahålla kvalitativ information om vin och andra alkoholhaltiga drycker, samt att marknadsföra de produkter som tillhandahålls av Solera Beverage Group Sweden.

Välkommen
till Vinston

Vinston är en webbplats som marknadsför vin och alkoholhaltiga drycker från Solera Beverage Group Sweden. Vårt syfte är att inspirera, informera och göra tillvaron ännu trevligare för dig som gillar mat och dryck i kombination. För att besöka webbplatsen måste du vara över 25 år.

Jag är över 25 årJag är under 25 år