Matjesfiléer med ägg, pepparrot och brynt smör - Vinston

Matjesfiléer med ägg, pepparrot och brynt smör

Matjesfiléer med ägg, pepparrot och brynt smör är ett misdommarrecept du svänger ihop på nolltid och som garanterat gör succé.

Matjesfiléer med ägg, pepparrot och brynt smör

Matjesfiléer med ägg, pepparrot och brynt smör

För: 4 personer

400g små färskpotatisar
6 ägg
1/2 rött äpple
0,5 dl hackad röd lök
0,5 dl hackad gräslök
1 knippe färsk dill
50g smör
1 dl gräddfil
2 msk färsk, riven pepparrot
2 paket hela matjesfiléer
1 liten burk röd stenbitsrom

1. Gnugga potatisarna rena. Koka äggen och potatisen var för sig i saltat vatten.

2. Tärna äpplet. Finhacka rödlök, gräslök och dill.

3. Smält smör i en kastrull på medelvärme. Rör om då och då och låt det vara i kastrullen till det fått en ljust brun ton.

4. Rör ihop gräddfil med riven pepparrot. Fördela ut allt och servera med pepparrotsgräddfilen.


Vintips för den som är ute i sista minuten

Midsommar – sommarens startskott

Nu väntar midsommaraftonen runt hörnet – härliga tider. På Vinston slår vi i vanlig ordning ett slag för det goda som inte kräver slit i köket. Därför bjuder vi på ett sillrecept du svänger ihop på nolltid och som garanterat gör succé; Matjesfiléer med ägg, pepparrot och brynt smör. Nu när det är sommar, åtminstone om vi tittar i kalendern, passar vi även på att tipsa om somriga drycker som räcker till många.

Midsommar har något av en magiska känsla över sig. Kanske är det för att vi firar den ljusaste tiden på året – vi svenskar är ju knappast bortskämda med ljus och värme. Kanske är det också för att detta är den enda högtiden på året då vi samlas, äter och umgås utomhus (om vädret tillåter, vi håller tummarna). Under sommaren väljer vi gärna mat som är enkel och räcker till många. På samma sätt köper fler svenskar bag-in-box-viner och många tidningar tipsar om säsongens bästa boxköp. Här nedan tipsar vi om våra somriga favoriter för större sällskap.


Fruktigt och elegant

Här hittar du ett rött vin på bag-in-box vin som lanserades tidigare under våren och som fått fina recensioner. Här ryms eleganta dofter och smaker av björnbär, skogshallon, svarta viner och plommon. De bäriga inslagen balanseras upp av mustiga och kryddiga toner av lakrits och cederträ. Ett perfekt allround-vin som gör sig bra till bufféer med många olika smaker.


Friskt med tropisk smak

Välj ett vitt vin på druvorna chardonnay och viognier samt en mindre andel symphony. Här har vi ett friskt och fruktigt vin med doft och smak av päron, persika, mango och en touch av citrus. I detta vin bidrar viognier med en aromatisk karaktär, medan vinet från chardonnay fått vila på ek, vilket tillför fyllighet och smak. Perfekt som sällskapsvin eller till sommarens mat.

Vinston.se och informationen på denna webbplats tillhandahålls av VinNet AB och bolag i samma koncern. VinNet AB ingår i Solera Beverage Group Sweden med Solera Sverige AB som moderbolag i Sverige. Övriga bolag i koncernen är Prime Wine Sweden AB, Mondo Wine Sweden AB, Urban Beverages AB och Multibev AB. Vinstons syfte är att till marknaden och privatpersoner tillhandahålla kvalitativ information om vin och andra alkoholhaltiga drycker, samt att marknadsföra de produkter som tillhandahålls av Solera Beverage Group Sweden.

Välkommen
till Vinston

Vinston är en webbplats som marknadsför vin och alkoholhaltiga drycker från Solera Beverage Group Sweden. Vårt syfte är att inspirera, informera och göra tillvaron ännu trevligare för dig som gillar mat och dryck i kombination. För att besöka webbplatsen måste du vara över 25 år.

Jag är över 25 årJag är under 25 år