Gulasch med potatis
Gulasch med potatis är utmärkt att servera på vinterhalvåret eftersom det både är värmande och mättande. Prova vårt recept.
Bjud på gulasch till middag
Gulasch med potatis är utmärkt att servera på vinterhalvåret eftersom det både är värmande och mättande. Hur en klassisk gulasch ska vara råder det skilda meningar om eftersom man både kan göra den med potatis eller med pasta. Det beror helt enkelt lite på var man äter den.
I detta recept samsas i alla fall gulaschen med potatis och serveras med creme fraiche och bröd. Mustig och fin smak får grytan av rökt paprikapulver, de obligatoriska kumminfröna samt av rött vin. Vilket vin du väljer att ha i grytan spelar ingen roll, men allra bäst blir den med ett vin som inte är för tanninrikt.
» Fler recept på goda grytor hittar du här
Gulasch med potatis
För: 8 personer
1,3 kg högrev
2 stora gula lökar
3 vitlöksklyftor
700g fast potatis
2 stora morötter
1 röd paprika
1 grön paprika
1 tsk rökt paprikapulver
1 tsk hela kumminfrön
1 tsk chiliflagor
salt, peppar
1/2 kruka persilja
500g krossade tomater
3 dl rött vin
1,5 liter vatten
Tillbehör:
Creme fraiche
Bröd
1. Ansa högreven och skär till mindre bitar. Hetta upp en stekpanna med smör och bryn köttbitarna runt om – ta lite i taget. Ös över i en gryta.
2. Hacka gul lök och paprika och finhacka vitlök. Ha ner i grytan och starta den på medelvärme.
3. Skala och tärna potatis och morötter och ha ner i grytan. Ha i alla kryddor och slå på vatten och vin. Låt allt koka upp och dra sedan ner till medelvärme så det bara småputtrar. Låt gå under lock i 1,5-2 timmar. Servera med gräddfil och bröd.
Receptet är exklusivt
framtagna för Vinston av
Madeleine Landley, Landleys kök.