4 goda tillbehör till korv med bröd - Vinston

4 goda tillbehör till korv med bröd

Ta med korv och grilla vid skidbacken eller bjud på som mingelmat. Tillsammans med våra 4 goda tillbehör till korv med bröd kan du enkelt lyxa till det hela.

4 goda tillbehör till korv med bröd

Korv på nytt vis

Korv är smart mat att bjuda på när man vill hålla det enkelt. Att ta med sig några paket korv ut till skidbacken och lägga på grillen är lite av en klassiker, men visst gör de sig precis lika bra där hemma som mingelmat. Tillsammans med goda, upphottade tillbehör kan man lyxa till det hela.

Varför inte prova dessa 4 goda tillbehör till korv med bröd? Den snabblagade potatissalladen piffas enkelt med finhackad rödlök och kapris. Majssalladen med koriander är en härlig smakbomb medan de frasiga nötterna med friterad lök adderar crunch. Kombinera med olika sorters korvar samt med eller utan korvbröd.


4 goda tillbehör till korv med bröd

För: 4 personer

4 goda tillbehör till korv med bröd

Potatissallad med kapris och rödlök:

200g potatissallad
1/2 röd lök
0,5 dl medelstora kapris
salt, peppar

Majssallad med koriander:

2 små burkar majs
0,5 dl hackade, inlagda jalapeños
1/2 kruka koriander
salt, peppar

Krämig vit- och grönkålssallad med äpple:

1,5 dl creme fraiche
0,5 dl majonnäs
100g vitkål
1 rött äpple
40g grönkål
smör
1 tsk äppelcidervinäger
salt, peppar

Rostade nötter och friterad lök:

1 stor gul lök
3-4 dl rapsolja
1 dl mandel
salt

Tillbehör:

2 paket kryddiga korvar
1 paket korvbröd
senap
ketchup

Gör så här:

1. Finhacka rödlöken. Blanda ner lök och kapris i potatissalladen. Smaka av med salt och peppar.

2. Ha ner hälften av majsen från en burk i en mixer och kör till en slät smet. Slå eventuellt på lite majsspad för att göra den lösare. Slå av resten av spadet från båda burkarna och ha ner majsen i en torr stekpanna. Stek på låg värme till majsen torkat till och fått fin yta. Blanda med majspurén samt finhackade jalapeños och hackad koriander. Smaka av med salt och peppar.

3. Rör ihop majonnäs och creme fraiche med salt och peppar. Strimla vitkål och hyvla äpplet till tunna stavar på en mandolin. Blanda ner i såsen. Hacka grönkål och ha ner i en stekpanna med smör. Stek på medelvärme tills kålen mjuknat. Slå på äppelcidervinäger och låt den fräsa in. Låt svalna och blanda sedan med såsen.

4. Heta upp olja i en kastrull till cirka 120°C. Skala, halvera och skiva löken. Ha ner lite lök i taget i oljan och fritera tills den fått fin färg. Låt rinna av i en skål med hushållspapper. Hacka mandel och rosta den i en torr panna till den fått en gyllene färg. Blanda med den friterade löken.

5. Snitta korvarna och stek dem i stekpanna. Servera med de olika tillbehören samt korvbröd, senap och ketchup.


Madeleine LandleyReceptet är exklusivt
framtaget för Vinston av
Madeleine Landley, Landleys kök.

Taggat med:Korv

Vinston.se och informationen på denna webbplats tillhandahålls av VinNet AB och bolag i samma koncern. VinNet AB ingår i Solera Beverage Group Sweden med Solera Sverige AB som moderbolag i Sverige. Övriga bolag i koncernen är Prime Wine Sweden AB, Mondo Wine Sweden AB, Urban Beverages AB och Multibev AB. Vinstons syfte är att till marknaden och privatpersoner tillhandahålla kvalitativ information om vin och andra alkoholhaltiga drycker, samt att marknadsföra de produkter som tillhandahålls av Solera Beverage Group Sweden.

Välkommen
till Vinston

Vinston är en webbplats som marknadsför vin och alkoholhaltiga drycker från Solera Beverage Group Sweden. Vårt syfte är att inspirera, informera och göra tillvaron ännu trevligare för dig som gillar mat och dryck i kombination. För att besöka webbplatsen måste du vara över 25 år.

Jag är över 25 årJag är under 25 år