Sommarens utvalda nyheter på Systembolaget 2017 - Vinston

Sommarens utvalda nyheter på Systembolaget 2017

Här är sommarens utvalda nyheter på Systembolaget 2017. Vad sägs om rött, vitt, rosé och två bag in boxar?

Sommarens utvalda nyheter på Systembolaget 2017

Sommarens utvalda nyheter på Systembolaget 2017

Var tredje månad har Systembolaget ett stort nyhetssläpp. Den 1 juni är det dags för sommarens nyheter. Vi på Vinston vill såklart guida dig i vindjungeln och tipsar om några av våra favoriter bland de nya vinerna. Vare sig man väljer bag in box eller flaska, rött eller vitt så finns det något för alla.

När sommaren kommer ökar försäljningen på boxvin. Kanske inte konstigt eftersom bag in box är lätt att ta med, räcker till många och passar bra när man vill ha ett gott vin tillgängligt hemma.


Prohibition Bootleg Nyhet i Prohibition-familjen

Nu utökas den omtyckta Prohibition-familjen med en vit box som passar perfekt till sommarens mat och umgänge. Prohibition Bootleg är ett vitt vin på druvorna chardonnay och viognier samt en mindre andel symphony. Här har vi ett friskt och fruktigt vin med doft och smak av päron, persika, mango och en touch av citrus. I detta vin bidrar viognier med en aromatisk karaktär, medan vinet från chardonnay fått vila på ek, vilket tillför fyllighet och smak.

Prohibition Bootleg White Blend passar att dricka som det är, som aperitif innan maten eller med tilltugg på terassen. Det passar även till fisk och skaldjur såväl som till sommarens lättar kycklingrätter.

» Prohibition Bootleg Viognier Chardonnay Symphony
Artnr: 6017 | Pris: 219:-
Ursprung: USA | Druvor: viognier, chardonnay, symphony


Bosman Family Vineyards Pinotage Cabernet Sauvignon Smakrikt och fruktigt

Denna box kommer från Bosman, en familj som gjort sig känd för sitt stora sociala ansvarstagande. Vinet är elegant med doft och smak av skogshallon, svarta körsbär, björnbär, svarta vinbär, plommon, örter och fat. Avslutet är långt och njutbart. Vinet passar utmärkt till alla typer av kött och fågel, gärna grillat.

» Bosman Family Vineyards Pinotage Cabernet Sauvignon
Artnr: 4646 | Pris: 219:-
Ursprung: Sydafrika | Druva: pinotage, cabernet sauvignon


Ricossa Moscato Moscato med klass

Det omtyckta varumärket Ricossa lanserar nu en moscato. Vinet har en druvtypisk doft och smak av päron, citrus, persika och aprikos, med inslag av apelsinblom och fläder.

Det passar utmärkt att servera på egen hand, på balkongen eller terrassen, eller varför inte som ett tillbehör till tårtan eller desserten? Ricossa Moscato är även ett fint komplement till en brunch eller afternoon tea.

» Ricossa Moscato
Artnr: 4325 | Pris: 69:-
Ursprung: Italien | Druva: moscato


Cassiopea Bolgheri Rosé Sommarens bästa rosé?

Från Poggio Al Tesoro, som ingår i Allegrinis portfölj, kommer denna rosé. Doft och smak bjuder på ungdomliga aromer av hallon, rosa grapefrukt, jordgubbar, hallon och örter.

Vinet är mycket välbalanserat med en fin syra och ett långt avslut. Cassiopea passar bra till grillad fisk och skaldjur, liksom till sallader med räkor, kräftor och kyckling.

» Cassiopea Bolgheri Rosé
Artnr: 4023 | Pris: 119:-
Ursprung: Italien | Druva: merlot, cabernet franc


D&R Saint-Joseph Vin Rare Minnesvärd Syrah

Här har vi en minnesvärd Syrah från Saint-Joseph i Frankrike. Vinet bjuder på en kryddig och lång smak med inslag av örter, blåbär, hallon, björnbär och fat.

Doften är kryddig med inslag av mörka bär och viol. Vinet har lagrats i 10 månader på stora franska ekfat. D&R Saint-Joseph passar utmärkt till nöt- och viltkött och gör sig även bra till ostbrickan.

» D&R Saint-Joseph Vin Rare
Artnr: 2875 | Pris: 189:-
Ursprung: Frankrike | Druva: syrah

Relaterat

Vinston.se och informationen på denna webbplats tillhandahålls av VinNet AB och bolag i samma koncern. VinNet AB ingår i Solera Beverage Group Sweden med Solera Sverige AB som moderbolag i Sverige. Övriga bolag i koncernen är Prime Wine Sweden AB, Mondo Wine Sweden AB, Urban Beverages AB och Multibev AB. Vinstons syfte är att till marknaden och privatpersoner tillhandahålla kvalitativ information om vin och andra alkoholhaltiga drycker, samt att marknadsföra de produkter som tillhandahålls av Solera Beverage Group Sweden.

Välkommen
till Vinston

Vinston är en webbplats som marknadsför vin och alkoholhaltiga drycker från Solera Beverage Group Sweden. Vårt syfte är att inspirera, informera och göra tillvaron ännu trevligare för dig som gillar mat och dryck i kombination. För att besöka webbplatsen måste du vara över 25 år.

Jag är över 25 årJag är under 25 år