Alexandre Bonnet Grande Réserve Brut - Vinston

Artnr: 7555

Alexandre Bonnet Grande Réserve Brut

300kr


  • fruktsyra
  • fyllighet
  • sötma

Vinet smakar

Passar till

Serveras vid 10-12ºC till rätter av skaldjur samt eleganta fiskrätter som en tonfisktartar, alternativt till charkuterier med viss sälta. Detta är en Champagne som är strålande till alla tänkbara tillfällen.

Smak

Frisk smak med brödighet och inslag av äpple.

Doft

Ung och fruktig doft med inslag av vita blommor, citrus frukt och gula päron.

Övrigt

Druvorna skördas för hand. Musten jäser i rostfria ståltankar och genomgår där den malolaktiska jäsningen. Därefter sker blandning och tillsats av jäst för en andra jäsning på flaska. Vinet är vegetarian- och veganvänligt.

Alexandre Bonnet

Ett växande Champagnehus som värnat om tradition och sin "husstil" över flera generationer. Alexandre Bonnet håller till i Les Riceys i distriktet Aube. 96% av byns odlingar utgörs av Pinot Noir. Försedd med branta kalkstenssluttningar och frodig lera som översta jordmånslager finns här de ideala förutsättningarna för Pinot Noir druvan. Enligt sed i Champagne sker skörden varsamt och för hand. Druva för druva, steg för steg, i den traditionsenliga metoden att göra Champagne av högsta kvalitet. Trots att Alexandre Bonnet är byns största producent är produktionen inte större än 650 000 flaskor om året..

Läs mer

Produktinformation

Volym:750 ml
Producent:Alexandre Bonnet
År:NV
Alkoholhalt:12.5%
Druva:80% Pinot Noir, 20% Chardonnay
Dosage:9g/l
FrankrikeAperitifFiskSkaldjurSällskapÄppleBröd
Alexandre Bonnet

Andra gillar också

Vinston.se och informationen på denna webbplats tillhandahålls av VinNet AB och bolag i samma koncern. VinNet AB ingår i Solera Beverage Group Sweden med Solera Sverige AB som moderbolag i Sverige. Övriga bolag i koncernen är Prime Wine Sweden AB, Mondo Wine Sweden AB, Urban Beverages AB och Multibev AB. Vinstons syfte är att till marknaden och privatpersoner tillhandahålla kvalitativ information om vin och andra alkoholhaltiga drycker, samt att marknadsföra de produkter som tillhandahålls av Solera Beverage Group Sweden.

Välkommen
till Vinston

Vinston är en webbplats som marknadsför vin och alkoholhaltiga drycker från Solera Beverage Group Sweden. Vårt syfte är att inspirera, informera och göra tillvaron ännu trevligare för dig som gillar mat och dryck i kombination. För att besöka webbplatsen måste du vara över 25 år.

Jag är över 25 årJag är under 25 år